Subwooferele auto: îmbunătățește calitatea sunetului din interior!

Subwooferele auto: îmbunătățește calitatea sunetului din interior!

În ziua de azi, am ajuns să petrecem mult mai mult timp în mașinile noastre, iar acest lucru nu este unul rău. Pentru mulți pasionați, mașina lor este mai mult decât un autovehicul cu 4 roți, este o parte din ei. Totuși, nu poți trece cu vederea aspectele care te deranjează la mașina ta. Pentru mulți dintre noi, mașina este ca o a doua casă, iar scopul nostru este să ne facem șederea mai plăcută. Astfel că, nu putem neglija sistemul audio ale mașinii. Știi că sunetele și vibrațiile de calitate te vor face să te simți mai bine în propria mașină, astfel că, în rândurile ce urmează am să-ți povestesc câteva lucruri despre subwooferele auto.

Subwooferele nu sunt elemente complicate ale sistemului audio, ci sunt elemente complexe. De aceea am să-ți prezint Tipurile de subwoofere Caracteristicile de putere, impedanță și dimensiuni ale acestora Cele mai recomandate branduri de subwoofere de pe piață. Te-am făcut curios deja? Rămâi cu mine în continuare și te asigur că la finalul articolului vei știi exact care este subwooferul pe care îl vrei în mașina ta!

De ce nu te mulțumește sistemul audio actual al mașinii tale?

Din păcate, cei mai mulți proprietari de mașini se plâng de acuratețea undelor sonore și a notelor muzicale ale sistemului audio din fabrică al mașinii, în special de frecvențele joase ale bass-ului care, în mai multe situații lipsește.

Factorul principal al acestei neplăceri se datorează lipsei subwooferului, pentru că majoritatea mașinilor nu au încorporate un sistem audio cu subwoofer inclus.

Desigur, ideal ar fi ca fiecare mașină să fie dotată cu un sistem audio complet, însă știm cu toții că fiecare ”accesoriu” suplimentar îi crește considerabil prețul final de achizitie.

Dacă vrei să fii sigur că achiziționezi subwooferul ideal pentru mașina ta, e important să ții cont că fiecare autoturism are o acustică diferită.

Astfel, pentru a atinge nivelul dorit de satisfacție cu privire la experiența sonoră din cadrul mașinii tale, în continuare îți voi prezenta câteva aspecte importante pentru a alege soluția ideală pentru tine.

Totodată, este bine de știut că difuzoarele auto din fabrică nu pot reproduce toate frecvențele dorite, datorită dimensiunilor sau a altor caracteristici.

Nu contează atât de mult marca mașinii pe care o ai, pentru că odată ce incorporezi un subwoofer auto, vei îmbunătăți considerabil calitatea sunetului din interior.

Dar dacă vrei un sistem audio complet performant, gândește-te și la schimbarea difuzoarelor.

Îți recomand să citești articolul nostru despre difuzoare auto pentru a-ți face o viziune de ansamblu asupra sistemului audio al mașinii tale.

Ce alegere trebuie să faci în funcție de tipul subwooferului dorit?

În momentul în care ești hotărât să achiziționezi un subwoofer pentru configurația mașinii tale, este important să ții cont de tipul acestuia, activ sau pasiv.

Trebuie să ai în vedere detaliile tehnice în ceea ce privește instalarea acestuia.

Astfel, dacă dorești o instalare ușoară fără să te complici cu elemente suplimentare precum amplificatoare, cabluri de alimentare și alte componente indispensabile, atunci îți recomand să te gândești la achiziționarea unui subwoofer activ.

Acest tip are inclus o boxă de tip subwoofer în aceeași incintă în care este integrat și amplificatorul de sunet.

Dacă dorești să îți îmbunătățești calitatea sunetului, prin adăugarea de echipamente performante, atunci subwooferul pasiv este alegerea ideală.

Poți modifica cu ușurință caracteristicile subwooferului prin adăugarea de filtre de frecvență pe care le poți achiziționa oricând.

Totuși, ține cont că subwooferul pasiv are nevoie de un amplificator extern cu bandă de frecvență joasă pentru a funcționa, iar instalarea acestuia este grea, adeseori fiind nevoie de modificări ale componentelor audio existente ale mașinii.

Indiferent de alegerea tipului de subwoofer, nu uita că poți apela la dealerii Sound House pentru montajul ca la carte al subwooferului tău.

De ce este importantă puterea (W) subwooferului auto?

Puterea unui subwoofer este un factor destul de important, pentru că această caracteristică este elementară pentru performanța și eficiența unui difuzor.

Cantitatea de putere necesară a unui subwoofer auto este situată între valorile de 100 – 500 W. În unele situații, această valoare poate fi depășită, de aceea trebuie să ții cont de preferințele tale muzicale.

Puterea unui difuzor este foarte importantă, pentru că indică puterea maximă pe care o suportă într-un ritm constant de funcționare, fără distorsiuni sau defecte ale sunetului.

Dacă vrei să te bucuri la maxim de piesele tale, fii sigur că puterea subwooferului este compatibilă cu stilul de muzică pe care îl asculți.

Cum alegi un subwoofer auto în funcție de impedanța acestuia (Ω)?

Pentru plăcerea sunetului din mașina ta, trebuie să ai în vedere și impedanța subwooferului pe care urmează să îl achiziționezi, valoare reprezentată în Ohmi (Ω).

În ceea ce privește valoarea impedanței pentru echipamentele de acest tip, pot spune că cel mai des întâlnite sunt difuzoarele de 2 sau 4 ohmi.

Aceasta caracteristică se referă la impedanța media a boxei, după care te poți ghida în alegerea unui amplificator corespunzător, capabil să funcționeze la aceeași impedanță ca subwooferul auto.

Trebuie să mai știi că toate amplificatoarele au o impedanță de ieșire, iar dacă aceasta este de 4 ohmi, atunci va fi compatibilă cu boxe de 4 ohmi.

Astfel, aceste valori te vor ajuta să alegi impedanța potrivită pentru subwooferul tău.

Iată un exemplu pe care ți-l pot da pentru a-ți face o viziune mai clară:

Dacă ai un difuzor la care impedanța minimă de lucru este de 2 ohmi și este legat la un amplificator cu o impedanță minimă de lucru de 4 ohmi, atunci îți poți da seama că amplificatorul va fi forțat, drept urmare va crea distorsiuni de semnal, se poate supraîncălzi și îți va provoca probleme pe care nu vrei să le ai.

Dacă totuși ai nevoie de informații suplimentare sau sfaturi de specialitate, poți oricând să contactezi unul din specialiștii Sound House.

Dar, rămâi în continuare cu mine pentru a afla mai multe despre subwooferele potrivite.

De ce dimensiunile subwooferului contează atât de mult?

Subwooferele se împart în 3 categorii principale în ceea ce privește dimensiunile acestora.

Ține totuși cont că difuzoarele sunt de diferite tipologii și nu pot fi montate în orice condiții sau în oricare autoturism.

Dar știi că ți-am amintit mai sus de articolul nostru despre difuzoarele auto?

Acum îți pot propune o scurtătură către categoriile noastre de difuzoare auto, sunt sigur că te va ajuta.

Revenind la dimensiunile noastre, subwooferele cu dimensiuni mici au un diametru între 200 mm și 300 mm, adică între 8 și 12 inch.

Consumul lor este redus, dar îți poți da seama că nici puterea acestora nu este pre impunătoare.

Dacă îți place intensitatea mare a sunetului, îți propun să îți îndrepți atenția asupra subwooferelor auto cu diametru de 380 mm, adică 15 inch.

Totuși, dezavantajul acestora este că ocupă un spațiu considerabil în mașina ta.

De ce brand-ul subwooferului este o alegere care contează?

Pentru că este o caracteristică destul de importantă în ceea ce privește selecția unui subwoofer auto. Iar acest lucru este un factor în majoritatea obiectelor pe care le deții.

Trebuie să ai acest lucru în vedere pentru a te bucura de un raport calitate-preț corect. Astfel, vei fi mulțumit pe deplin de performanțele subwooferului auto, dar și de costul acestuia.

Dacă vrei să îți îndrepți atenția spre produsele propuse spre comercializare de către brandurile celebre precum

Hertz Audison JL Audio Deaf Bonce Match și multe altele

Desigur, dacă ți-a sărit în ochi brandul Audison, atunci știi deja că vei găsi produse cu cele mai calitative componente din acest domeniu, recunoscute pentru căldura sunetului pe care o reproduc.

În final, vreau să-ți spun că ceea ce ți-am prezentat mai sus este tot ceea ce trebuie să știi despre alegerea viitorului tău subwoofer.

Și pentru că mă bucur că ai ajuns până aici, îți ofer o scurtătură către categoria noastră de subwoofere.

Sunt sigură că îți va plăcea nouă calitate a sunetului din mașina ta!

Dacă încă nu ești hotărât și dorești să primești informații suplimentare, specialiștii Sound House îți stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări pentru tine.

Contactează-ne fără griji!

Telefon: 0770 621 593 / 0743 100 084

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.