recomandari de boxe ieftine pentru masina

recomandari de boxe ieftine pentru masina

Pentru a obtine cea mai buna sonorizare pe masina ta, trebuie sa iei cateva decizii importante pentru a fi sigur ca in urma alegerii vei obtine cele mai bune boxe auto pentru tine. Primul criteriu dupa care trebuie sa ne ghidam in vederea selectiei are la baza structura boxelor. Avem de ales intre un ansamblu realizat prin achizitionarea individuala a fiecarei componente sau unul presetat intreg. Acesta ar fi doar inceputul ce ne-ar putea indrepta spre cele mai bune boxe pentru masina. Exista si alti factori care ar putea influenta pozitionarea lor in vehicul, calitatea sunetului, a materialelor din care sunt confectionate sau a modului in care sunt controlate. In principiu, alegerea depinde si de bugetul de care dispui sau pe care doresti sa il atribui exclusiv achizitiei boxelor auto. Indicat ar fi sa incercati sa obtineti cele mai bune valori pentru caracteristicile de mai sus in limita banilor folositi in acest scop, mizand pe raportul dintre calitatea si pretul produselor. Masina noastra, pe langa ingrijire si atentie, are nevoie de componente de calitate. Chiar si atunci cand vine vorba de acele elemente de sonorizare avem posibilitatea de a alege dintr-o varietate de optiuni, iar diferenta sunetelor produse este notabila daca avem ca factori ai comparatiei cele mai bune boxe auto si un set de boxe obisnuit. TOP 3 BOXE AUTO IN 2017 1. Difuzoare auto Hertz K165- kit sistem 2 cai, 165 mm, putere RMS 75W DETALII & PREȚ

2. Difuzoare auto coaxiale Focal R-165C, 16.5 cm, 60 W DETALII & PREȚ

3. Subwoofer activ Focal Bomba BP20, 20 cm, 150 W RMS, Bass-reflex DETALII & PREȚ MAI MULTE MODELE »

Cum alegem cele mai bune boxe auto?

Tipuri de boxe auto

Modelul potrivit ne-ar aduce o asamblare mai usoara a componentelor in masina sau o calitate mai buna a sunetului produs. Cam asta ar fi diferenta dintre boxele achizitionate individual sau cele coaxiale.

Boxe auto pe componente

Presupune cumpararea fiecarei componente a sistemului audio din masina ta individual. Mai precis, nu exista un pachet format dintr-un anumit numar de boxe sau componente prestabilite, ci numarul si modelul lor sunt caracteristici ce se bazeaza doar pe preferintele cumparatorului.

Alegerea boxelor pe componente iti poate aduce o calitate mai buna a sunetului, deoarece ai oportunitatea de a monitoriza specificatiile fiecarui element si astfel nu mai esti limitat la cele impuse de seturile complete.

Boxe auto coaxiale

Sunt mult mai usor de instalat si de reparat, in conditiile in care magazinele au in stoc piese de schimb ce pot inlocui exact elementul defect. Sunt mult mai usor de gasit componentele unui set decat un anumit produs individual al unui brand.

Orice persoana care nu are o experienta vasta in efectuarea modificarilor intr-o masina ar putea implementa un sistem de boxe auto coaxiale, avand garantia ca acestea sunt compatibile una cu cealalta.

Dimensiunea boxelor

Inainte de a cumpara noi boxe auto pentru masina ta, e important sa arunci o privire si peste cele pe care deja le detii. Tot ce trebuie sa faci este sa le scoti si sa faci cateva masuratori.

In cazul in care sunt boxele standard ale unui anumit model de masina asupra careia nu au fost facute modificari, atunci anumite magazine ar putea sa iti ofere exact ceea ce ai nevoie. Daca le oferi producatorul, modelul si anul de fabricatie al masinii, poti gasi un set de boxe auto mult mai usor si care sa corespunda configuratiei actuale.

Daca masina ta are un set prestabilit de boxe coaxiale si ai de gand sa le inlocuiesti cu unele noi, atunci chiar e relevant sa stii dimensiunile si configuratia lor.

Compatibilitatea cu puterea sursei de sunet

Boxele auto pe care intentionezi sa le cumperi trebuie sa fie capabile sa redea sunetul la o intensitate inalta. Ele trebuie sa sustina puterea pe care unitatea centrala de sunet sau amplificatorul este capabil sa o ofere.

Cumparatorii care inca nu au ales un sistem audio pentru masina lor sunt avantajati, deoarece pot alege atat boxele, cat si unitatea centrala in aceeasi structura. In acest fel ai dreptul de a alege liber orice tip de boxe doresti, iar mai apoi sa optezi pentru un amplificator care s-ar putea folosi de toate beneficiile lor.

Sensibilitatea difuzorului auto

Sensibilitatea face referire la puterea de care boxele au nevoie pentru a putea produce un sunet de o anumita intensitate. De obicei, boxele cu sensibilitate mai mare au nevoie de mai putina putere.

Acele modele care au un nivel mic de sensibilitate vor functiona perfect cu amplificatoarele de mare putere, pe cand celelalte vor produce sunetul dorit cu orice tip de sursa de putere. Totusi, factorul sensibilitatii poate schimba cu mult si pretul pe care il au boxele dorite.

Calitatea materialelor din care sunt confectionate

Sunt multe boxe auto confectionate din materiale slab calitative si oferite la preturi accesibile pentru ca orice cumparator sa se bucure de o noua componenta pentru masina sa. Multi nu constientizeaza insa ca materialele de inalta calitate pot aduce produse mai rezistente si durabile si contribuie la calitatea sunetului produs.

Acestea sunt doar cateva dintre materialele dupa care ar trebui sa va orientati atunci cand cumparati cele mai bune boxe auto:

spuma si panza – modelele acoperite cu mixul acestor doua materiale sunt durabile si rezistente in fata factorilor cu rol de denaturare a calitatii;

– modelele acoperite cu mixul acestor doua materiale sunt durabile si rezistente in fata factorilor cu rol de denaturare a calitatii; cauciuc – este un material rezistent si des utilizat in producerea electronicelor cu rol de a genera sunete;

– este un material rezistent si des utilizat in producerea electronicelor cu rol de a genera sunete; polipropilena acoperita cu textile sintetice – sunt durabile si pot sa favorizeze sunetele cu nivelul de bas inalt;

Alte functionalitati

Functionalitatile suplimentare sunt si ele incadrate in banii pe care ii vei investi in achizitia boxelor auto. Printre elementele extra de care te poti bucura se numara si tweeterele detasabile, ce pot fi instalate atat in sistemele coaxiale, cat si in cele realizate din componente individuale.

Tweeterele ofera mai multa mobilitate, in special cele pivotante, care se pot pozitiona in spatii inguste si se pot roti in directia in care utilizatorul asculta. Materialele din care sunt alcatuite tweeterele au impact asupra sunetului pe care il produc. In general, se folosesc unele moi, precum polipropilena sau amestecuri de materiale textile.

Amplificatoarele externe au, in general, sloturi suplimentare in care se pot conecta si controla separat boxele standard si tweeterele. In loc sa le controlezi pe ambele prin intermediul aceluiasi canal de amplificare, poti conecta doua seturi de cabluri, fiecare dintre ele transporand semnal unic din doua amplificatoare separate. In acest fel, atat wooferele(drivere cu frecventa scazuta), cat si tweeterele(drivere cu frecventa ridicata) vor primi o amplificare unica, dedicata.

Sectiunile unui sistem audio pentru masina

Prin sectiuni ne referim la componentele sistemului care fac posibila transmiterea sunetelor de frecvente diferite. Acestea se impart astfel:

woofer – acele boxe care permit redarea sunetului de frecvente mici sau medii; sunt usoare si sunt alcatuite din materiale care sa aiba capabilitatea de a proiecta sunetul clar;

– acele boxe care permit redarea sunetului de frecvente mici sau medii; sunt usoare si sunt alcatuite din materiale care sa aiba capabilitatea de a proiecta sunetul clar; subwoofer – difuzoarele care produc sunetele de frecventa foarte mica, de ordinul a catorva zeci sau sute de hertzi; prezenta lor este necesara, fiind la fel de importante precum wooferele sau tweeterele;

– difuzoarele care produc sunetele de frecventa foarte mica, de ordinul a catorva zeci sau sute de hertzi; prezenta lor este necesara, fiind la fel de importante precum wooferele sau tweeterele; echipamentele mid-range – dispozitivele responsabile cu sunetele ale caror frecventa variaza intre cea medie si inalta; aceasta frecventa este suficienta pentru ca utilizatorul sa poata diferentia fiecare sunet in parte; totusi, fara prezenta wooferului si subwooferului, sunetul echipamentelor mid-range ar fi unul liniar; au nevoie si de prezenta celorlalte componente pentru ca tonurile muzicale sa fie calitative;

– dispozitivele responsabile cu sunetele ale caror frecventa variaza intre cea medie si inalta; aceasta frecventa este suficienta pentru ca utilizatorul sa poata diferentia fiecare sunet in parte; totusi, fara prezenta wooferului si subwooferului, sunetul echipamentelor mid-range ar fi unul liniar; au nevoie si de prezenta celorlalte componente pentru ca tonurile muzicale sa fie calitative; tweetere – boxele menite sa produca sunetele cu frecventa inalta; sunt si cele ce reusesc sa sustina intensitatea ridicata; dezavantajul lor este ca structura lor le permite sa tineasca doar o anumita zona, sunetele avand o singura directie;

Concluzie

Boxele auto sunt un accesoriu pentru masina si sunt responsabile pentru producerea sunetului. Pot fi puse si in categoria electronicelor de divertisment. E unul dintre putinele dispozitive pentru autoturisme care pot reda continut media. Alegerea boxelor potrivite aduce atat satisfactie, cat si confort.

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.