Cum alegi un amplificator?!?

Cum alegi un amplificator?!?

despre hz, la boxele de bass e bine ca valoarea minima a frecventei redate sa fie cat mai mica.

la statii, dpdv al frecventelor sunt toate cam la fel.

impedanta totala (nu a fiecarui difuzor in parte!) a boxelor trebuie sa fie mai mare sau egala cu cea a amplificatorului.

cu cat e mai aproape de impedanta amplificatorului cu atat isi vor lua mai multa putere din amplificator. deci la impedanta mare a boxelor se va auzi mai incet dar nici amplificatorul nu va fi solicitat.

simplificand putin treaba, pt putere cat mai mare , la impedanta mica ai nevoie de curent cat mai mare (amperi) iar la impedanta mare ai nevoie de tensiune cat mai mare date de statie.

deci la impedanta mica, de obicei, puterea maxima e mai mult limitata de curentul (amperi) pe care poate sa-l dea statia iar la impedanta mare de tensiunea pe care poate sa o dea statia.

despre recomandari de modele de amp sau difuzore mai bine vezi aici:

pai nu ti-am raspuns pt ca watii aia sunt fantezisti rau.despre hz, la boxele de bass e bine ca valoarea minima a frecventei redate sa fie cat mai mica.la statii, dpdv al frecventelor sunt toate cam la fel.impedanta totala (nu a fiecarui difuzor in parte!) a boxelor trebuie sa fie mai mare sau egala cu cea a cat e mai aproape de impedanta amplificatorului cu atat isi vor lua mai multa putere din amplificator. deci la impedanta mare a boxelor se va auzi mai incet dar nici amplificatorul nu va fi solicitat.simplificand putin treaba, pt putere cat mai mare , la impedanta mica ai nevoie de curent cat mai mare (amperi) iar la impedanta mare ai nevoie de tensiune cat mai mare date de statie.deci la impedanta mica, de obicei, puterea maxima e mai mult limitata de curentul (amperi) pe care poate sa-l dea statia iar la impedanta mare de tensiunea pe care poate sa o dea statia.despre recomandari de modele de amp sau difuzore mai bine vezi aici: http://forum.softped...p?showforum=372

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.