Cum alegi cea mai buna statie audio (amplificator) auto?

Cum alegi cea mai buna statie audio (amplificator) auto?

O statie audio reprezinta practic un amplificator auto care aduce o muzica de mai buna calitate si mai multi wati la boxele din masina ta. Achizitionarea unui astfel de produs este recomandat pentru a crea o atmosfera destinsa in autoturism, benefica pentru sofer.

Este indicat sa apelezi la o persoana autorizata, un mecanic cu experienta pentru a instala o statie audio in masina, asigurandu-te ca montajul si cablarea se va face la un standard corespunzator.

Statia audio va amplifica semnalul oferit de casetofonul tau auto si va oferi mai multa putere in difuzoare, dar si o claritate superioara a muzicii tale preferate. Totul este sa adaptezi aparatul la instalatia audio deja existenta in automobilul tau.

Practic pentru a face un upgrade in masina ta, trebuie sa montezi un amplificator audio extern de sine statator.

Inainte de a merge in magazine este recomandat sa cunosti anumite caracteristici tehnice ale statiei audio, pentru a gasi varianta optima.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna statie audio pentru masina ta, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la stațiile audio: CLICK AICI .

Cum alegi cea mai buna statie audio in functie de tipul acesteia?

Pe piata exista doua tipuri de statii audio pentru automobile: mono si stereo.

O statie audio mono reprezinta un amplificator auto care are un singur canal, fiind utilizat pentru montarea unui subwoofer. Este indicat pentru soferii care doresc un sunet care sa ofere un bass dinamic in difuzoare.

O statie audio stereo detine, de obicei, doua canale, aducand un sunet bidirectionat, de foarte buna calitate. Boxele vor fi montate in cele doua parti ale masinii, in functie de preferinte.

Exista si modele de statii audio stereo cu mai multe canale integrate, putandu-se instala mai multe boxe, dar puterea totala de iesire a sunetului va fi impartita la numarul de difuzoare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la stațiile audio: CLICK AICI .

Cum alegi cea mai buna statie audio in functie de puterea RMS?

Puterea RMS a unei statii audio ofera indicatii privind nivelul maxim al volumului receptionat in boxe. Este recomandat ca puterea amplificatorului audio sa fie de cel putin 75% din valoarea corespunzatoare a boxelor. Este esential sa respecti aceasta regula pentru a avea un sunet clar, de calitate in difuzoare, altfel vor aparea distorsiuni in boxe.

Spre exemplu, o statie audio auto de 1.000 de wati, are patru canale cu 4 x 250 wati la difuzoare., cu o impedanta de 4 ohmi, oferind o fiabilitate ridicata.

Vezi cele mai populare stații audio de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI .

Cum alegi cea mai buna statie audio in functie de performantele sunetului?

Pentru a avea o statie audio auto performanta trebuie sa tii cont de anumite caracteristici tehnice, cum ar fi impedanta, intensitatea sonora si frecventa.

Impedanta statiei audio defineste rezistenta curentului electric, iar boxele pot avea valoarea de 2,4 sau 8 ohmi, in functie de model. Spre exemplu, un amplicator auto cu puterea de 4 x 50 wati are o impedanta de 4 ohmi.

Intensitatea sunetului din boxe indica valoarea decibelilor, care trebuie sa aiba o limita, pentru a nu afecta urechile ascultatorului.

O alta caracteristica importanta este frecventa aparatului in sine. Cu cat acest indicator are o plaja mai mare, cu atat difuzoarele pot reda sunete mai ample. Spre exemplu, o statie audio de putere 4 x 250 wati are frecventa cuprinsa intre 40 si 30.000 Hz.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai bun statie audio. Spor la cumparaturi!

Stații audio de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI .

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.